ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ.ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ.ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Συμπληρώνονται φέτος, 16 χρόνια ακώλυτης λειτουργίας του Ξενώνα συνοδών ασθενών της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, «το Σπίτι των Αγγέλων», στην περιοχή του Ευόσμου, καθώς και επτά χρόνια από τη λειτουργία του δεύτερου Ξενώνα «Φιλοξενία», ο οποίος μάλιστα εγκαινιάστηκε, τον Οκτώβριο του 2013, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο. Ο Ξενώνας βρίσκεται στην Εξοχή της Θεσσαλονίκης ακριβώς απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στους δυο Ξενώνες παρέχεται, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, φιλοξενία σε ασθενείς και συνοδούς που προέρχονται από την Επαρχία και βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις και θεραπεία στα μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης.

Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια έχουν απολαύσει τη θαλπωρή της φιλοξενίας της Τοπικής Εκκλησίας ασθενείς από όλη την Ελλάδα: την Κύπρο, την Κρήτη, την Πτολεμαΐδα, τη Ρόδο, την Κω, την Πρέβεζα, το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, τις Σέρρες, τα Γρεβενά, τη Θάσο, την Κομοτηνή, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα. Επίσης, μοναχοί από το Άγιο Όρος και μοναχές που διαβιούν σε Γυναικεία Μοναστήρια φιλοξενήθηκαν στους Ξενώνες της Μητρόπολης, όταν λόγοι υγείας τους το επέβαλαν.

Καταγράφονται περισσότερες από 32.713 χιλιάδες διανυκτερεύσεις, ενώ περισσότερα από 1.615 πρόσωπα με προβλήματα υγείας βίωσαν την παραμυθία, την ανάπαυση και την ψυχολογική υποστήριξη που αφειδώλευτα προσφέρονται στους δυο Ξενώνες της Μητρόπολης.

Η έμπνευση της σύστασης των δυο Ξενώνων, καθώς και όλος ο έμπονος σχεδιασμός και η οργάνωσή τους ανήκει στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Βαρνάβα.

Στους Ξενώνες διακονούν με πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης στελέχη της Μητροπόλεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση