Εξειδικευμένα μηχανήματα στα νοσοκομεία της πόλης από την Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης

23 Δεκεμβρίου 2020

Στην ενίσχυση των αναπνευστήρων υψηλής ροής «high flow» σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προχώρησε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μέσω της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας η οποία δώρισε συνολικά οκτώ τέτοια καινούρια εξελιγμένα μηχανήματα στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος».

«Μόνιμη αγωνία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου όλον αυτόν τον καιρό είναι η στήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Όταν η πόλη μας έχει χτυπηθεί τόσο σκληρά από την πανδημία, η τοπική μας Εκκλησία δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγη. Μόλις ενημερωθήκαμε για το πόσο σημαντικά για την αποθεραπεία των ανθρώπων μας είναι αυτά τα μηχανήματα επικοινωνήσαμε με τα νοσοκομεία, μάθαμε για τις ανάγκες τους και με την ευλογία του Παναγιωτάτου προχωρήσαμε στην άμεση προμήθειά τους», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Θεοδώρας αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, ο οποίος παρέδωσε το πρωί στα νοσοκομεία τους αναπνευστήρες.

Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες θεωρούνται εξαιρετικά πολύτιμοι για το προσωπικό των νοσοκομείων που δίνει μάχη τους τελευταίους μήνες κατά του κορονοϊού, αφού βοηθούν τους ασθενείς στο να έχουν την απαραίτητη ροή οξυγόνου που δεν μπορεί να δώσει ο συμβατικός αναπνευστήρας και να αποφύγουν τη διασωλήνωση.

«Ακόμη κι αν ένας άνθρωπος γλιτώσει, για εμάς αυτό θα είναι μεγάλη ευλογία», τονίζει ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου και προσθέτει: «Σε κάθε κρίσιμη στιγμή για τον τόπο η Εκκλησία ήταν παρούσα στην πρώτη γραμμή. Αυτό κάνει και σήμερα στο μέτρο των δυνατοτήτων της στηρίζοντας τους ανθρώπους όχι μόνον πνευματικά αλλά και υλικά».

Εξάλλου, όπως υποστηρίζει ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου: «Η σχέση με τον Θεό περνάει μέσα από τον αδελφό και μάλιστα τον πάσχοντα. Δεν ησυχάζουμε αν δεν ξεκουράσουμε αυτούς τους ανθρώπους όπως ξεκουράζει εμάς ο Χριστός. Σκεφτήκαμε πέρα από τις προσευχές να βοηθήσουμε και πρακτικά αυτή τη δύσκολη και φιλότιμη προσπάθεια των γιατρών που υπηρετούν τον ελάχιστο αδελφό μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ι. Μονή της Αγίας Θεοδώρας παρέδωσε τρεις αναπνευστήρες στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», τρεις στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» και δύο στο Ιπποκράτειο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξειδικευμένα μηχανήματα στα νοσοκομεία της πόλης από την Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”

Στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση