Επίσκεψη αγάπης και στοργής του Σεβασμιωτάτου και του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος στο Ραχούτειο Γηροκομείο Λαμίας.

Κοινή επίσκεψη αγάπης και στοργής πραγματοποίησαν στο «Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο» της πόλεως Λαμίας, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου το μεσημέρι εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών και ο πρώτος πολίτης του τόπου μας , Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός.

Τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Περιφερειάρχη καλωσόρισε εγκάρδια στην είσοδο του Ιδρύματος ο Διευθυντής αυτού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Κάσσης, Ιεροκήρυξ της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικά προσεκύνησαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος, το οποίο τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και ευρίσκεται εις το ισόγειο του κτιρίου και ακολούθως στο σαλόνι του Ιδρύματος αλλά και στην τραπεζαρία του πρώτου ορόφου, συνάντησαν τους Γέροντες, τις Γερόντισσες και το προσωπικό, όπου αντάλλαξαν ευχές για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη για την επίσκεψή του αυτή και τους ευχήθηκε υγεία, αδιάλειπτο ευλογία από Τον Θεό και δύναμη στο έργο του. Επίσης ευχήθηκε σε όλους τους Γέροντες και τις Γερόντισσες, το προσωπικό και σε όλους τους πολίτες καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία καθολική, σωματική, ψυχική, πνευματική αλλά και υγεία σχέσεων.

«Έχουμε ανάγκη από υγιής σχέσεις, τόσο σε συλλογικό και θεσμικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό. Η υγεία των σχέσεων είναι προϋπόθεση μιας ουσιαστικής ευημερίας ,μιας πραγματικής προόδου και μίας ποιοτικής μακροημέρευσης», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο κ. Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή αυτή, η οποία όπως ετόνισε, « του έδωσε την ευκαιρία, σε εκείνον και τους συνεργάτες του, με συμβολικό, αλλά ουσιαστικό τρόπο να σταθούν δίπλα στους ανθρώπους εκείνους, που διένυσαν ένα μεγάλο μέρος από την πορεία της ζωής τους και προσέφεραν στην κοινωνία και σήμερα έχουν ανάγκη την στοργή και την αγάπη όλων».

Ο κ. Σπανός εξήρε το έργο αυτού του Ιστορικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως μας για την μεγάλη κοινωνική προσφορά του στην πόλη της Λαμίας και συνεχάρη τον Διευθυντή και το προσωπικό για την αγάπη τους και την υψηλή διακονία που προσφέρουν στους απομάχους της ζωής.

Η επίσκεψη έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για καλά Χριστούγεννα και την προσφορά όμορφων δώρων από μέρους του κ. Περιφερειάρχου προς όλους τους Γέροντες και τις Γερόντισσες.

(Πηγή: Ι.Μ. ΦΘιώτιδος)

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση