Ανθρωπιστική βοήθεια από το ΚΕΣΟ στις Γυναικείες Φυλακές του Ελεώνα Θηβών.

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Επίσκεψη στις γυναικείες Φυλακές του Ελεώνα Θηβών, διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην παρούσα διοργάνωση να αναφερθεί οτι το ΚΕΣΟ είχε στο πλευρό του γιατρούς ενδοκρινολόγους, μέλη της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, οφθαλμίατρο και Οπτικούς – Οπτομέτρες, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών, αλλά και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το κλιμάκιο των ιατρών εξέτασε κρατούμενες στους χώρους των ιατρείων των φυλακών, που υπέδειξαν ο Διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος κ. Γιώργος Μακρής και ο γιατρός του Καταστήματος κ. Μάνος Πατατοσάκης.

Η Διευθύντια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη είχε την ευκαιρία να συζήτησει με τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος κ. Μακρή και την Κοινωνική Υπηρεσία για τους τρόπους κράτησης, σωφρονισμού, εργασίας και αλλά και εκπαίδευσηςτων κρατουμένων.

Εξετάστηκε επίσης η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός κύκλου σπουδών ή εκπαίδευσης Β΄ ευκαιρίας σε κάποιο κλάδο, καθώς πολλές τρόφιμοι των φυλακών δεν έχουν σχολικά απολυτήρια ή εξειδίκευση σε κάποιες δεξιότητες ανάλογες με αυτές που αναπτύσσει το ΚΕΣΟ στα εργαστήρια Δεξιοτήτων του.

Το κλιμάκιο του ΚΕΣΟ, εκτός των γιατρών, μετέφερε στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα, βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, φάρμακα, παιδικά και βρεφικά είδη, βάρους μισού τόνου.

Η βοήθεια προερχόταν από το ΚΕΣΟ και την Τράπεζα Τροφίμων, το ΙΜΑΤΙΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο (ΓΦΤ) και τα δυο Κοινωνικά του Φαρμακεία.

Για την συγκέντρωση του υλικού που προσέφερε το ΓΦΤ δραστηριοποιήθηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων και συγκεκριμένα ο Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας, καθηγητής Θεολογικής π. Σπυρίδων Κωνσταντής, ο κ. Θεόφιλος Καλιδώνης και και οι συνεργάτες του ΚΕΣΟ κ. Νίκος Σοφιανίδης και κ. Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιο, για την άδεια πραγματοποίησης της συγκεκριμένης επίσκεψης, στον Διευθυντή του Καταστήματος κ. Μακρή, στον Ιατρό των φυλακών κ. Πατατοσάκη και στην Προϊστάμενη της Κοινωνικής Υπηρεσίας για τη φιλοξενία και τη δυνατότητα που τους δόθηκε να γνωρίσουν από κοντά την πραγματικότητα των γυναικείων φυλακών.

Επιπρόσθετα ευχαρίστησε τους γιατρούς και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών –Οπτομετρών.

Το κλιμάκιο του ΚΕΣΟ αποτελούσαν η Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη, τα μέλη του Δ.Σ. κα Μαρία Τάταρη, κα Σοφία Κώνστα-Πέππα και η Κοινωνική Λειτουργός κα Λένα Παγώνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φυλακές του Ελεώνα «φιλοξενούνται» 360 κρατούμενες. Κάποιες από αυτές ζουν εκεί μαζί και τα με τα παιδιά τους. Συνολικά υπάρχουν γύρω στα 12 παιδιά από μωρά έως την ηλικία των 3,5 ετών.

Πηγή: Romfea.gr.

keso fylakes 44

 

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση