Μάσκες από το ΚΕΣΟ στο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» και στο Αρεταίειο (ΦΩΤΟ)

Προστατευτικές μάσκες από το ΚΕΣΟ μοιράστηκαν σήμερα το πρωί στα Δημόσια Μαιευτήρια της Αθήνας «ΕΛΕΝΑ» & «Αρεταίειο» από την Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ κα Μαίρη Πίνη και την Πρόεδρο Συλλόγου Μαιών Επιστημόνων Αθήνας & καθηγήτρια στην Έδρα Μαιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Βικτωρία Βιβιλάκη.

Το ΚΕΣΟ δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο στις προσπάθειες του Υγειονομικού Προσωπικού και των Γιατρών, που όλοι ξέρουμε τι αγώνα δίνουν, αυτό το διάστημα τόσο στα νοσοκομεία αναφοράς κατά του κορωνοϊού, όσο και τα λοιπά δημόσια και πανεπιστημιακά Νοσοκομεία τόσο της Αθήνας όσο και ολόκληρης της χώρας.

Καθώς και πόσο απαραίτητη είναι μια μάσκα για το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό, όταν μάλιστα σε ορισμένα νοσοκομεία δεν υπήρχε καμία ή και αν υπάρχουν μοιράζονται με το σταγονόμετρο και είναι μάσκες μιας χρήσεως.

Το ΚΕΣΟ ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του Συλλόγου Μαιών Επιστημόνων Αθήνας, που θέλησε να βρει μάσκες πολλαπλών χρήσεων για τα μέλη του, εργαζόμενα στα κρατικά μαιευτήρια, που δεν εντάσσονται στα Νοσοκομεία αναφοράς κατά του κορωνοϊού, ωστόσο και σε αυτά, έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά εργαζομένων αλλά και εγκύων μητέρων φορέων του ιού.

Αυτό ήταν, ο θετικός ιός της ενεργητικότητας, που μπόλιασε όλο τον ιστό του ΚΕΣΟ και κυρίως το σκέλος του τμήματος κοπτικής –ραπτικής από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ.

Για το εγχείρημα ξεκίνησαν οι σχεδιασμοί από την επικεφαλή καθηγήτρια κα Μαρία Δεμένα και την δεύτερη καθηγήτρια κα Σταυρούλα Φωκά.

Σχεδιάστηκαν και συγκροτήθηκε η 20μελης ομάδα ραπτικής και δράσης από μαθήτριες και εθελοντές γυναίκες και άνδρες.

Επιστρατεύτηκε η Εταιρεία Diversey, δια των κυριών Όλγας Δοβλέτογλου & Ευγενείας Παντή, όπου μαζί το ΚΕΣΟ τρέχουν το πρόγραμμα Linens for Life .

Έμειναν Σπίτι και δούλεψαν από το σπίτι

Οι εθελόντριες και οι μαθήτριες του ΚΕΣΟ “Έμειναν Σπίτι” και δούλεψαν από εκεί.

Η συνεννόηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δυο καθηγητριών Μαρίας Δεμένα και της Σταυρούλας Φωκά.

Τον γενικό συντονισμό έχει η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη με αρωγούς τον Νίκο Σοφιανίδη, τον Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη τον Στέλιο Ζούλια που με το ΤΑΞΙ του, μοίρασε τα υλικά στα σπίτια των εθελοντών, αλλά και συγκέντρωσε αυτά στο ΚΕΣΟ.

Έτσι οι πρώτες μάσκες 300 αντιαλλεργικές από λινό και βαμβακερό ύφασμα παραδόθηκαν στην Διευθύνουσα των Μαιών του Μαιευτηρίου «Έλενα» κα Μαρία Μανουρά, παρουσία του μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Μαιών Επιστημόνων Αθήνας κας Άννας Νικολοπούλου και της Αναπληρωτή Διοικητού του Μαιευτηρίου κας Εύας Κοντοσταθάκου.

Ακολούθως οι κυρίες Πίνη & Βιβιλάκη επισκέφτηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο, όπου συναντήθηκαν εκεί με την Μαία Τομεάρχη κα Ράνια Νικοπούλου και άλλα στελέχη του Νοσοκομείου, όπου μοίρασαν μάσκες για τις μαίες και το επικουρικό προς αυτές προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μάσκες του ΚΕΣΟ είναι πολλαπλών χρήσεων πλένονται, σιδερώνονται, αποστειρώνονται & επαναχρησιμοποιούνται για όσες φορές απαιτηθεί.

Για την προσπάθεια αυτή των εμπλεκομένων μελών της ομάδας το ΚΕΣΟ και η Εταιρεία Diversey, θα τους ανταμείψουν προσφέροντας χλωριούχα διαλύματα & καθαριστικά

Ακόμα για μια φορά το ΚΕΣΟ είναι παρόν στην αλληλεγγύη, στην αναγνώριση του ηρωικού ιατρικού–νοσηλευτικού προσωπικού και στην αγάπη για τον συνάνθρωπο.

ΠΗΓΗ: Romfea.gr

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

maskes keso 13

 

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση