Ολοκληρώθηκε ο επαναληπτικός εμβολιασμός κατά της Μηνιγγίτιδας από το ΚΕΣΟ

Με συνέπεια και κάτω από τα αυστηρά μέτρα του ΕΟΔΥ, που απαιτούν τα προστατευτικά πρωτοκολλά για τον COVID-19 και με την καθοδήγηση των ειδικών, το ΚΕΣΟ προχώρησε στον Β΄ επαναληπτικό εμβολιασμό για το 2020 του Εμβολίου κατά της Μηνιγγίτιδας, λαμβάνοντας επαίνους και από τον ΕΟΔΥ για την προσπάθεια θωράκισης της Υγείας των παιδιών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, «Θείο Δώρο» όπως έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους γονείς.

Εκπονήθηκε με την καθοριστική βοήθεια της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής».

Άντλησε πόρους από Πρόγραμμα της Περιφερείας Αττικής, για την περίοδο 2018-2019 και δέχτηκε χορηγίες από ιδιώτες, Φαρμακοβιομηχανίες και Α. Εταιρείες.

Θυμίζετε ότι το εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας γίνεται σε παιδιά από 12 μηνών έως 18 ετών σε δυο δόσεις, καθώς και σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως φοιτητές, που μένουν σε Εστίες, σε φιλοξενούμενα άτομα των δομών, κλπ).

Μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 250 παιδιά με όλες τις απαιτούμενες δόσεις.

Το μεγάλο εγχείρημα σε οφέλη για την οικογένεια, την Κοινωνία, αλλά και την προσφορά του ΚΕΣΟ, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018, συνεχίστηκε όλο το 2019, ενώ ένα μικρό τμήμα του, εμβολιαστικού προγράμματος κατά της Μηνιγγίτιδας, είχε προγραμματιστεί, να ολοκληρωθεί το 2020, χωρίς αρχικά να έχει ενσκήψει η πανδημία του COVID-19 η οποία άλλαξε τα δεδομένα, ως προς τον τρόπο προσέλευσης παιδιάτρων, γονέων, παιδιών στα γραφεία του ΚΕΣΟ λόγω του συνωστισμού που θα εδημηουργείτο ενάντια στα ισχύοντα ιατρικά πρωτόκολλα.

Αρχικά η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ ήρθε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, την Παιδίατρο – Πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κα Σοφία Σάνι, η οποία μας ενημέρωσε και εξήγησε ότι το εμβόλιο, δεν πρέπει να γίνει αυτή την φορά στα γραφεία του ΚΕΣΟ.

Ακολούθησε η ενημέρωση των γονέων, οι οποίοι θα έπρεπε να προσέλθουν για να παραλάβουν, το σκεύασμα του εμβολίου, με μάσκες και παγοθήκες ώστε να τοποθετήσουν εκεί το εμβόλιο.

Εν συνεχεία να έρθουν σε συνεννόηση για την υλοποίηση της Β΄ δόσης του επαναληπτικού εμβολιασμού κατά της Μηνιγγίτιδας, με τον γιατρό, που παρακολουθεί το παιδί τους, ώστε να το κάνει ο/η οικογενειακή τους παιδίατρος.

Έτσι και έγινε. Τηρήθηκαν καθορισμένα ραντεβού και με όλα τα πρωτόκολλα και τις προδιαγραφές των μέτρων ασφαλείας για τον COVID-19 προσήλθαν 11 γονείς, με μάσκες και με γάντια όπου παρέλαβαν 23 εμβόλια.

Αποχωρώντας από τα γραφεία μας, ευχαρίστησαν για μία άλλη φορά το ΚΕΣΟ και τους ανθρώπους του, αλλά και την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής για την προσφορά μας.

ΠΗΓΗ: romfea.gr

keso 2

keso 1

keso 1

No comments yet.

Σχολιάστε