Έναρξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ξεκίνησαν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης με τη συμπροσευχή του ιεροδιακόνου  και καθηγητή του Φροντιστηρίου π. Παναγιώτη Καζαμία.

Το Κοινωνικό Φροντιστηριο τίμησαν  με την παρουσία τους σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για τους μαθητές του, η Υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Εκπρόσωπος του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού IOCC κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εισέρχεται στον δέκατο χρόνο λειτουργίας του, συνεχίζοντας  να προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία υψηλών προδιαγραφών σε μαθητές οικονομικά ασθενών οικογενειών.

Ο Πρωτοσύγκελος μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου αναφέρθηκε στην έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως την εννοεί η Εκκλησία, που δεν είναι τίποτε άλλο, από ένα ακόμη όνομα της έμπρακτης αγάπης, και ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, στους καθηγητές καλή δύναμη και σε όλους καλή φώτιση, ώστε να μπορούν να προχωρούν στη ζωή τους με σωστές επιλογές, επιλογές που υπαγορεύει η μόρφωση, η πνευματική καλλιέργεια και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Ο Διευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δρ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα καθοδηγητικά του λόγια, τις Υπουργούς και τους λοιπούς εκλεκτούς παριστάμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα των μαθητών και καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες των ημερών.

Με ξεχωριστή συγκίνηση ανακοίνωσε το ευχάριστο νέο της δημιουργίας της Ψηφιακής Πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Φροντιστηρίου, συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ανταλλαγή απόψεων ενώ προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα στις δυο Υπουργούς.

ΠΗΓΗ: Romfea.gr

fronti arxiepi agiasmos 2

fronti arxiepi agiasmos 1

fronti arxiepi agiasmos 1

fronti arxiepi agiasmos 1

fronti arxiepi agiasmos 1

fronti arxiepi agiasmos 1

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση