Η Ιερά Μητρόπολη θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλως δια του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων με στόχο την ομαλή ένταξη των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου μέσω της τοπικής Μητροπόλεως στην κοινωνία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παρασκευή Σκαρίπα, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευαισθησία, την άμεση ανταπόκριση και την θερμή αποδοχή της προτάσεως του Συλλόγου για συνεργασία και επεσήμανε ότι η τοπική Εκκλησία δια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της εδώ και χρόνια πρωτοπορεί και ενημερώνει τον κόσμο για θέματα Ειδικής Αγωγής, και προωθεί τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος δήλωσε ότι πολλές φορές οι άνθρωποι στεκόμαστε απέναντι στα παιδιά αυτά με αμηχανία, χωρίς να γνωρίζουμε πως να τα αντιμετωπίσουμε και η συνηθέστερη αντίδραση είναι η λύπηση ή η αδιαφορία. Με την υπογραφή αυτού του συμφώνου συνεργασίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, η Ιερά Μητρόπολη θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά, εντάσσοντάς τα σιγά σιγά στις λατρευτικές συνάξεις των ενοριών, βοηθώντας τα να έρθουν σε γνωριμία με τα άλλα παιδιά, ώστε να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις και να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις και να μην ζουν αποκομμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, διεκδικώντας έτσι την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία μας.

Η Ιερά Μητρόπολη θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση