Χριστουγεννιάτικες συναυλίες έξω από νοσοκομεία

Έξω από εννέα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης θα βρεθούν την παραμονή των Χριστουγέννων οι άνθρωποι του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, για να δώσουν μια νότα χαράς στους ασθενείς που βρίσκονται απομονωμένοι από τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνει τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό εδώ και μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα στηθεί μια μικρή συναυλία έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Άγιος Δημήτριος, Γεννηματά, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος, Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σε κάθε μία απ’ αυτές τις συναυλίες θα συμμετάσχουν ένα μικρό μουσικό σύνολο από τη MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που θα παίξουν χριστουγεννιάτικα και κινηματογραφικά κομμάτια, μια μικρή μπάντα από μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, που θα παίξουν ένα ποικίλο πρόγραμμα και με ελληνική μουσική και σε τρία νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Θεαγένειο), μέλη της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης σε μουσική διδασκαλία της Μαίρης Κωνσταντινίδου, που θα αποδώσουν παραδοσιακά κάλαντα.

Η δράση αυτή γίνεται σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες από την πλευρά του Μεγάρου (μουσικοί, τεχνικοί, στελεχιακό δυναμικό, φωτογράφοι κλπ.) υποβλήθηκαν σε rapid test για covid-19.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη -και κυρίως συμβολική- ανταπόδοση στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το υγειονομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης να νοσηλεύσει, να ανακουφίσει και να θεραπεύσει τους συμπολίτες που έχουν πληγεί από την Covid-19», επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ, Βασίλης Γάκης.

Το Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει επίσης, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, να διοργανώσει δύο συναυλίες με γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, τις οποίες θα προσκληθεί να παρακολουθήσει δωρεάν το υγειονομικό προσωπικό που απασχολήθηκε στην αντιμετώπιση της covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες έξω από νοσοκομεία
No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση