ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ Ο “ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ” ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Πέραν πάσης προσδοκίας είναι η ανταπόκριση όλων στο μεγάλο προσκλητήριο αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας, τον «Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας» που πραγματοποιείται από το πρωί και που μέσω αυτού γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι και στηρίζουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον άπορο συνάνθρωπό μας.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο της Πειραϊκής Εκκλησίας, αρωγός στέκεται τόσο η τηλεόραση του MEGA όπου οι ενημερωτικές και οι ψυχαγωγικές εκπομπές συνδέονται απευθείας με το ραδιοθάλαμο του σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας για να μεταφέρουν την εικόνα αυτής της μεγάλης φιλανθρωπικής προσπάθειας, όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM ο οποίος πραγματοποιεί συνεχής συνδέσεις.

Νωρίτερα το μεσημέρι, υπήρξε απευθείας σύνδεση της Πειραϊκής Εκκλησίας με το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου ενώ στο στούντιο βρέθηκαν ή συνομίλησαν τηλεφωνικά η δημοσιογράφος Μαριλένα Γεραντώνη η οποία υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ότι «ο καθένας δίνει από το υστέρημά του, είναι στο DNA  του Έλληνα να βοηθά με την ψυχή του. Μπορεί το lockdown να μας έκλεισε μέσα, αλλά δεν μας έκλεισε συναισθηματικά» και ο τραγουδοποιός Κώστας Καραφώτης ο οποίος επεσήμανε ότι «είναι προσωπική ανάγκη των ανθρώπων να προσφέρουν και ο καθένας συμβάλλει με τον τρόπο του».

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής ειδήσεων της τηλεόρασης του Μega, Σταμάτης Μαλέλης επεσήμανε ότι «η προσφορά της Μητροπόλεως Πειραιώς είναι τεράστια και αποτελεί παράδειγμα για όλους. Ας κάνουμε κάτι για την ψυχή μας αυτές τις ημέρες. Αντί για ρεβεγιόν, ας προσφέρουμε κάτι στον συνάνθρωπό μας».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι  «είμαστε όλοι εδώ στον Πειραιά μια μεγάλη αγκαλιά, στο κομμάτι της συνεισφοράς είμαστε όλοι ενωμένοι, όσες διαφορές κι αν έχουμε σε επίπεδο ιδεολογικό. Η Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αποτελούν παράδειγμα».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ.Παντελεήμων τόνισε με έμφαση ότι  «η χάρις του Θεού ξεκλειδώνει τις καρδιές των ανθρώπων κι εμείς προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, χωρίς διακρίσεις δίνουμε μεγάλη βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη και πάρα πολλοί από αυτούς που βοηθάμε είναι μουσουλμάνοι» .

Η οικογενειακή σύμβουλος Τένια Μακρή ανέφερε ότι «Το χαμόγελο δίνει ζωή και δεν κοστίζει τίποτα. Κάνει πιο πλούσιους αυτούς που το δίνουν και αυτούς που το παίρνουν. Ανοίγοντας την ψυχή μας, βάζουμε τον Θεό μέσα μας».

Νωρίτερα, την εκκίνηση του Ραδιομαραθώνιου κατά της φτώχειας έδωσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος στις 09:00, από το στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας, συνδέθηκε απευθείας  με την πρωινή ζωντανή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη που πρώτοι μετέφερανθα μεταφέρουν τον παλμό της σημαντικής αυτής ανθρωπιστικής δράσης.

Επίσης, πραγματοποιούνται συνδέσεις με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm και τους παραγωγούς του, που ενώνουν  μαζί με τις δικές μας, και τις δικές τους φωνές, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα αναμεταδίδεται με εικόνα μέσα από την ειδησεογραφική ηλεκτρονική σελίδα in.gr.

Ο «Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» είναι η συνέχεια των φιλανθρωπικών ενεργειών της Πειραϊκής Εκκλησίας, όπως η ετήσια συναυλία κατά της φτώχειας, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας.

Η προσπαθεια συνεχίζεται. Η επόμενη σύνδεση μρ την τηλεόραση του MEGA θα είναι στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Live News» και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 19:45 με την Ράνια Τζίμα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση